Agenda

In de agenda staan retraitedagen, retraiteweekenden, stiltedagen en Dhamma-avonden. Ieder half jaar wordt de agenda geactualiseerd, met uitzondering van de Dhamma-avonden. De datum voor de eerstvolgende Dhamma-avond wordt afgestemd met de aanwezigen en komt z.s.m. op de agenda te staan.
Wil je een keer mee mediteren op woensdagavond? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je weten welke praktische zaken van belang zijn voor deelnemen aan een retraite of stiltedag? Klik dan op praktische informatie.

 

Agenda Vipassana Rotterdam

28 Januari Boeddhafestival

Boeddhafestival


Het Boeddhahuis organiseert i.s.m. Centrum Djoj het Boeddhafestival. Tijdens dit festival komen verschillende stromingen vanuit het Boeddhisme samen om je als bezoeker te laten proeven en kennis te laten maken met (de verschillende stromingen van) het Boeddhisme.

De eerste editie was in 2015 en inmiddels zijn we alweer toe aan de derde editie. Het festival trok voorgaande jaren meer dan 200 bezoekers uit Rotterdam en omstreken die een hele dag in het sfeervolle Centrum Djoj kwamen proeven van workshops en lezingen over het Boeddhisme. Benieuwd naar Boeddhisme? Of naar meditatie? Of wil je juist je kennis verbreden? Kom dan zeker een kijkje nemen en meegenieten van de ontspannen sfeer.

Tijdens het festival organiseren verschillende Boeddhistische organisaties die bij het Boeddhahuis zijn aangesloten workshops en/of meditaties waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kun je goed kennismaken met de verschillende stromingen en met wat het Boeddhisme te bieden heeft. Daarnaast zijn er lezingen door bekende Boeddhistische sprekers uit het hele land die verschillende onderwerpen zullen uitdiepen.

Naast workshops en lezingen is er ook een informatiemarkt waar je meer te weten kunt komen over de verschillende Boeddhistische stromingen en waar verkoopkraampjes aanwezig zullen zijn.

5 Februari Introductiecursus Vipassana Meditatie (6 avonden + stiltedag)

Flyer vipassana cursus

11 Februari Vipassana Retraitedag met Joost van den Heuvel-Rijnders.

JoostTijd: 09:30-16:30 (inloop vanaf 09:00u met koffie & thee)
Kosten: €20 (zaal, koffie & thee) + dana voor begeleiding
Lunch: zelf verzorgen
Locatie: Zencentrum Rotterdam, Noordsingel 168, ingang Wateringhestraat

14 en 15 April Vipassana Retraiteweekend met Frits Koster

Flyer Frits april 2018


 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.