Agenda

In de agenda staan retraitedagen, retraiteweekenden, stiltedagen en Dhamma-avonden. Ieder half jaar wordt de agenda geactualiseerd, met uitzondering van de Dhamma-avonden. De datum voor de eerstvolgende Dhamma-avond wordt afgestemd met de aanwezigen en komt z.s.m. op de agenda te staan.
Wil je een keer mee mediteren op woensdagavond? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je weten welke praktische zaken van belang zijn voor deelnemen aan een retraite of stiltedag? Klik dan op praktische informatie.

 

Agenda Vipassana Rotterdam

7 januari Stiltezondag

Tijdens de stiltedag is er geen begeleiding, geschikt voor ervaren beoefenaren. We hanteren een schema voor zit- en loopmeditatie, het kan iets afwijken van het onderstaande voorbeeld.

09:30u Zitmeditatie
10:10u Loopmeditatie
10:50u Zitmeditatie
11:30u Loopmeditatie
12:10u Lunch
13:00u Zitmeditatie
13:40u Loopmeditatie
14:20u Zitmeditatie
15:00u Loopmeditatie
15:40u Metta meditatie
16:00u Sharing en afsluiting

Tijd: 09:30-16:30 (inloop vanaf 09:00u met koffie & thee)
Kosten: €20 (zaal, koffie & thee) (het is ook mogelijk om 1 dagdeel mee te doen)
Lunch: zelf verzorgen
Locatie: Zencentrum Rotterdam, Noordsingel 168, ingang Wateringhestraat

10 januari Meditatieavond met nieuwjaarsborrel

Op woensdag 10 januari vieren wij 2018, met een feestelijke nieuwjaarsborrel! 
Van harte welkom aan iedereen die zich verbonden voelt met de sangha of vipassana. 
We beginnen zoals gewoonlijk om 19.30 met een zitmeditatie. 
De rest van de avond is er alle ruimte om met elkaar bij te kletsen. 
Je hoeft je er niet voor aan te melden.

28 januari Boeddhafestival

Boeddhafestival


Het Boeddhahuis organiseert i.s.m. Centrum Djoj het Boeddhafestival. Tijdens dit festival komen verschillende stromingen vanuit het Boeddhisme samen om je als bezoeker te laten proeven en kennis te laten maken met (de verschillende stromingen van) het Boeddhisme.

De eerste editie was in 2015 en inmiddels zijn we alweer toe aan de derde editie. Het festival trok voorgaande jaren meer dan 200 bezoekers uit Rotterdam en omstreken die een hele dag in het sfeervolle Centrum Djoj kwamen proeven van workshops en lezingen over het Boeddhisme. Benieuwd naar Boeddhisme? Of naar meditatie? Of wil je juist je kennis verbreden? Kom dan zeker een kijkje nemen en meegenieten van de ontspannen sfeer.

Tijdens het festival organiseren verschillende Boeddhistische organisaties die bij het Boeddhahuis zijn aangesloten workshops en/of meditaties waar je uit kunt kiezen. Hierdoor kun je goed kennismaken met de verschillende stromingen en met wat het Boeddhisme te bieden heeft. Daarnaast zijn er lezingen door bekende Boeddhistische sprekers uit het hele land die verschillende onderwerpen zullen uitdiepen.

Naast workshops en lezingen is er ook een informatiemarkt waar je meer te weten kunt komen over de verschillende Boeddhistische stromingen en waar verkoopkraampjes aanwezig zullen zijn.

5 Februari start Introductiecursus Vipassana Meditatie (6 avonden + stiltedag)

Flyer vipassana cursus

11 februari Vipassanameditatie met Joost van den Heuvel-Rijnders.

Tijd: 09:30-16:30 (inloop vanaf 09:00u met koffie & thee)
Kosten: €20 (zaal, koffie & thee) + dana voor begeleiding
Lunch: zelf verzorgen
Locatie: Zencentrum Rotterdam, Noordsingel 168, ingang Wateringhestraat


 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.