Ank Schravendeel

De paradox van hindernissen


zaterdag 24 juni - 25 juni // 10:00 - 16:30 uur

We ervaren druk en drukte. We ervaren tekortkomen en tekortdoen. We ervaren frustratie en onzekerheid. Door op te merken wat we ervaren, verandert de ervaring niet, maar verandert wel het perspectief. Datgene waar we vanaf willen, geeft ons een mogelijkheid om geestkracht op te ontwikkelen. Datgene wat ons hindert, kan ons leren balanceren. Dit is tegenstrijdig en het is een ontdekking. In dit weekeind oefenen we met zit- en loopmeditatie. Er zijn uitwisselingsgesprekken in de groep. Meditatiebegeleider Ank Schravendeel leidt het thema in.

Ank Schravendeel beoefent inzicht-/vipassanameditatie sinds 1988. Ze geeft retraites sinds 2007. In 2001 zette een chronische ziekte haar leven op zijn kop en dat veranderde ook haar stijl van meditatiebeoefening. Ze is betrokken als docent bij de landelijke Dhamma Verdiepings Cursus en het online meditatienetwerk 30NOW.

De retraite vindt plaats in de meditatieruimte van Vipassana Rotterdam, gebouw De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam (5e etage), op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni 2023, van 10.00 – 16.00 uur.

De kosten zijn € 40 voor het hele weekend en € 20 als je één van beide dagen deelneemt. Vul het andere inschrijfformulier in (za/zo -1 dag, zie elders in de agenda) als je een van beide dagen wilt komen.
Het inschrijfgeld dekt alleen de kosten van de zaal en koffie/thee. De deelnemers wordt gevraagd dana te beoefenen, d.w.z. een vrijwillige donatie te doen als waardering voor de meditatiebegeleider. We gaan ervanuit dat je zelf zorgt voor een lunch (en een eventuele overnachting).

Zie voor meer informatie over Ank Schravendeel is te vinden op de website Vipassana.nu


Aanmelden

Er kan niet meer gereserveerd worden voor dit evenement