Vipassana Rotterdam organiseert regelmatig retraitedagen of -weekenden, vaak onder leiding van gastleraren. Deze vinden plaats in Gebouw de Heuvel (tenzij in de agenda anders is vermeld). Vooraf aanmelden is verplicht.

In 2023 organiseren we meditatiezondagen met Simin Abravesh, Riet Aarsse, Nynke Humalda, Dingeman Boot, Sayalay Chandalika en een weekend met Ank Schravendeel. 

Zie onze agenda voor een overzicht en de mogelijkheid om in te schrijven.

Retraites

Praktische informatie

De weekendretraites worden gegeven door ervaren vipassanameditatiebegeleiders. Zij geven duidelijke uitleg en instructies. Meestal kunnen er daarom ook mensen met weinig of geen meditatie-ervaring meedoen. Een tweedaagse retraite kan echter fysiek zwaar zijn als je niet gewend bent te mediteren. Heb je geen meditatie-ervaring of ben je onder behandeling van een psychiater of psychotherapeut? Overleg dan eerst even met onze contactpersoon op retraite@vipassanarotterdam.nl.

Aan een eendaagse weekendretraite kan in principe alleen de hele dag deelgenomen worden. Bij een tweedaagse retraite is het mogelijk om voor één van de twee dagen in te schrijven. Mensen die aan beide dagen deelnemen, gaan echter voor.

Makkelijk zittende kleding is beslist aan te raden. Zorg buiten het zomerseizoen voor warme kleding, een omslagdoek o.i.d. Meditatiekussens en matjes zijn voldoende aanwezig. Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er stoelen en matrassen. Op de locatie Zencentrum Rotterdam zijn ook meditatiebankjes aanwezig. Op andere locaties niet.

Thee en koffie zijn gratis beschikbaar. Voor een lunch moet je zelf zorgen, tenzij in de uitnodiging anders is aangegeven. In de directe omgeving van alle locaties zijn winkels en horecagelegenheden die ook op zondag geopend zijn.

foto: Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam, 2017

De meditatieruimte in het Gebouw de Heuvel bevindt zich op de vijfde etage en is bereikbaar met een lift.
Vindt de activiteit op een andere locatie plaats? Vraag dan vooraf aan de contactpersoon hoe de toegankelijkheid daarvan is.

Overnachtingen in Rotterdam tijdens retraite-activiteiten zijn nooit bij de organisatie van activiteiten inbegrepen. Die moet je dus zelf regelen.

Aanmelden via de website kan tot de dag voor de activiteit. Na je online aanmelding en betaling ontvang je een bevestiging per mail (voor Zoom: met inlogcodes). Na afloop dana geven is mogelijk m.b.v. een QR-code, zowel op locatie als via de site.

Als de activiteit is volgeboekt, zetten we jou op de reservelijst.​

Wil je je later nog aanmelden? Doe dit dan via het e-mailadres retraite@vipassanarotterdam.nl

Kun je bij nader inzien niet komen? Meld je dan per e-mail af. De deelnamekosten worden niet terugbetaald. Een uitzondering geldt als je meer dan € 20 hebt betaald en ten minste twee weken vooraf hebt geannuleerd. In dat geval ontvang je 50% terug.

Kun je niet de volledige deelnameprijs van een retraite betalen?

Neem dan contact op met de voorzitter van Vipassana Rotterdam: voorzitter@vipassanarotterdam.nl