Inzichtmeditatie en yin yoga


zondag 7 november // 9:30 - 16:30 uur

Thema Geduld (Khanti)

Khanti is een van de 10 parami’s (perfecties) en behulpzaam voor het cultiveren van inzicht en omgang met ongemak. Khanti ondersteunt om je grenzen te herkennen en tegelijk op een wijze en liefdevolle manier door te zetten.

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden aangehouden. De beoefening heeft een diep ontspannende werking en is een mogelijkheid om de verbinding tussen lichaam en geest te onderzoeken. Voor de beoefening is geduld nodig.

Inzichtsmeditatie wordt op deze dag afgewisseld met yin yoga, talks met uitleg over Khanti vanuit de Boeddhistische psychologie (Abhidhamma) en uitwisseling van ervaringen met elkaar.

Begeleiding Simin Abravesh & Marloes de Vries

Simin is meditatiebegeleider bij Sangha Metta en al meer dan tien jaar verbonden aan Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam.
Meer informatie over Simin op de contactpagina.

Marloes is sinds 2008 verbonden aan Vipassana Rotterdam en heeft korte en langere retraites gevolgd in Nederland en buitenland. Sinds 2016 is yin yoga onderdeel van haar dagelijkse beoefening, ze heeft in 2018 in Amsterdam de opleiding gevolgd tot yin yoga docent en geeft sindsdien les.

Tijd:         9:30-16:30 uur, lunch zelf meenemen
Locatie:  Zen-centrum, Noordsingel 168 Rotterdam
Kosten:   € 20 (zaal, thee en koffie) + dana (vrijwillige bijdrage) voor de begeleiding
Aanmelding en betaling via de website van SVMR: www.vipassanarotterdam.nl


Aanmelden

Er kan niet meer gereserveerd worden voor dit evenement