Online meditatieochtend met Bart van Melik


zondag 18 april // 10:00 - 12:30 uur


De blinde vlek van onwetendheid en racisme

Racisme krijgt lang niet altijd de aandacht die het verdient in meditatiekringen. Vaak wordt alleen gewezen op de universele stress van het mens-zijn. Hierbij kunnen we onbedoeld voorbij gaan aan de diversiteit van pijn die mensen ervaren in een maatschappelijk systeem dat mensen van kleur onderdrukt. Op deze ochtend kijken we naar de lessen van de Boeddha over onwetendheid en compassie om ons te openen voor de hardnekkige patronen van racisme. Ook zullen we samen kijken hoe we in actie kunnen komen tegen racisme.
Iedereen is welkom! Naast individuele meditatie is er ook ruimte voor reflectie in kleine groepjes en voor het delen van ervaringen en vragen. Verwelkom jouw reflecties en feedback.

Begeleiding
Bart van Melik woont sinds 2008 in New York City. Hij is afgestudeerd aan de Spirit Rock/IMS Teacher Training. Aan de universiteit van Nijmegen heeft hij cultuur -en godsdienstpsychologie gestudeerd. Bart geeft sinds 2009 meditatie les in de omgeving van New York City en retraites over de hele wereld. Hij werkt met verschillende groepen zoals oorlogsveteranen, jongeren in daklozenopvang en tieners op openbare scholen in NYC.
Bart is getraind door Joseph Goldstein en Carol Wilson. Door hen heeft hij kennis gemaakt met de kracht van een ontspannen bewustzijn dat ons in staat stelt het leven vriendelijk te ontmoeten – vooral in moeilijke tijden. Van Gregory Kramer leerde hij Insight Dialogue – een relationele meditatieoefening. En van zijn vrouw Chantal en zoon Lou blijft hij leren over onvoorwaardelijke liefde, geduld en spelen.
Hij is medeauteur van Still, in the City: Creating Peace of Mind in the Midst of Urban Chaos. Zijn meditatie-instructies zijn te horen op de Meditation Studio-app en op Dharma Seed.

Zondagochtend 18 april van 10.00 -12.30 uur / Aanmelding: via de website van SVMR: www.vipassanarotterdam.nl
KOSTEN: € 5,00 vaste kosten en dana voor de begeleiding. Na aanmelding wordt de zoomlink via e-mail toegestuurd.


Aanmelden

Er kan niet meer gereserveerd worden voor dit evenement