Online retraite over gelijkmoedigheid (Upekkha)


zaterdag 4 september - 5 september // 9:30 - 12:30 uur

Gelijkmoedigheid is het cultiveren van de evenwichtigheid van de geest. Het leren accepteren van verlies en winst, lof en blaam, succes en falen zonder gehechtheid zowel voor jezelf alsook voor anderen.

Zr. Viranani is een dhammalerares uit de VS. Sinds 2015 begeleidt ze jaarlijks metta- en vipassana-meditatie in Nederland. Ze leeft als non met 8 leefregels en stelt haar leven in dienst van de Dhamma, terwijl ze velen die het pad naar bevrijding bewandelen van harte ondersteunt. Van huis uit is ze evolutionair bioloog en woonde en werkte in Nieuw Zeeland. Ze is geboren op Hawaii en woont een gedeelte van het jaar in Birma. Daar is ze een van de Meditatiebegeleiders en initiatiefnemers van de internationale Metta retraite in Pyinsar. Ook is ze onderdeel van metta-in-action, een initiatief dat ondersteuning biedt aan kinderen en nunneries, scholen en afgelegen dorpen waar zorg ontbreekt.
Wij zijn onder de indruk van haar toewijding. Ze is praktisch als het gaat over non zijn in het westen en benadert onwennigheid van mensen met een hartelijke lach: ‘De regels voor monastiekelingen zijn niet bedoeld om anderen last te bezorgen’. Het verlichten van het lijden van anderen staat centraal, ook in haar lessen. Zo bezochten we met een groep in 2019 kamp Westerbork waar ze een ceremonie leidde. Een aangrijpende en mooie ervaring die pijn en lijden van anderen om ons heen voelbaar maakte, waardoor compassie en heling ontstond.

Zaterdagochtend en zondagochtend 4 en 5 september van 09.30 -12.00 uur
Aanmelding en betaling via de website van SVMR: www.vipassanarotterdam.nl
KOSTEN: € 5,00 per ochtend en dana voor de begeleiding. Na aanmelding wordt de zoomlink via e-mail toegestuurd.


Aanmelden

Er kan niet meer gereserveerd worden voor dit evenement