zondag 9 september

Suttadag met Hans Gijsen

Op zondag 9 september 2018 zal Hans Gijsen afwisselend de meditatie begeleiden en boeddhistische sutta teksten (de woorden van de Boeddha; Pali Canon) bespreken.

38 beschermers op het spirituele pad
Deze dag zullen we het Mahamangala Sutta (Rijke Zegen; uit de verzameling van korte teksten Sutta-Nipata 2.4) samen verkennen.
Vaak zijn we zo met mediteren bezig (lees: zitten op een kussen en loopmeditatie) dat we de wereld om ons heen vergeten of zelfs buiten proberen te sluiten. In dit sutta laat de Boeddha ons duidelijk zien hoe belangrijk het is om een goed leven te leiden en daar heilzame keuzes in te maken. Dat wordt dan weer een voedingsbodem voor een volwaardig spiritueel leven. De Boeddha geeft uitleg over 38 zegeningen/beschermers die het gevolg zijn van de keuzes die we maken.
Gedurende de dag zullen we afwisselend mediteren, contempleren en met elkaar uitwisselen.

Hans Gijsen (1959) is psycholoog en beoefent en bestudeert het boeddhisme sinds 1984, zowel Theravada als Mahayana/Vajrayana. Vipassana-meditatie is voor hem de basis. Hans heeft ruime ervaring met yoga en de combinatie yoga en meditatie. Hij onderzoekt de receptie van het boeddhisme in het Westen, in het bijzonder ‘mindfulness’ in relatie tot de Dhamma. Sinds 6 november 2011 is hij voorzitter van de Stichting Inzichts Meditatie (www.simsara.nl).

Praktische informatie

Tijd: zondag 9.30 – +/- 16.30 (inloop vanaf 9.00 uur)
Kosten: € 20 t.b.v. de zaalhuur, incl. thee en koffie. Exclusief: lunch en een gift als dank voor de begeleiding (dana).
Locatie: Zen-centrum, Noordsingel 168, Rotterdam

De inschrijving is definitief na aanmelding en betaling. Deelnamekosten worden niet terugbetaald bij annulering. Hebben wij de betaling niet uiterlijk 5 dagen voor de activiteit ontvangen, dan behouden we ons het recht voor jouw plaats te geven aan iemand op de reservelijst. Aanmelden kan tot één week voorafgaand aan de activiteit.


Aanmelden

Na het indienen van dit formulier is je reservering in behandeling. Maak de deelnamekosten over naar bankrekening NL25 INGB 0001700756 van Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam. Jouw aanmelding is pas definitief nadat de betaling door ons is ontvangen. Vermeld bij de betaling je naam, de retraite waar het om gaat en de data of dagdelen waarop je deelneemt.
Lees hoe wij met jouw persoonsgegevens om gaan in onze privacyverklaring.

Er kan niet meer gereserveerd worden voor dit evenement