zondag 5 mei

Belichaamde aandacht

We hebben weer een hele dag om te oefenen in aandachtig zijn. Volgens Boeddha is aandacht de weg om gehechtheid en onwetendheid,  de oorzaak van alle ellende, te boven te komen. Opmerkelijk is dat hij uitgebreid begint met het cultiveren van aandacht bij het lichaam, en niet bij de geest, waar het probleem ligt. Waarom eigenlijk? Een oefening die Boeddha geeft is ons ervan bewust te worden dat het lichaam uit elementen bestaat, n.l. aarde, vuur, lucht en water. Dat ervaren kan veel interessante inzichten opleveren.

 

Dōshin Houtman (geb. 1948) begon in 1988, tijdens haar theologiestudie, met Zenmeditatie in De Tiltenberg. In 1989 werd ze leerling van Prabhasa Dharma Roshi. In 1995 werd Dōshin tot Unsui (non in training) gewijd. Dōshin trainde met Prabhasa Dharma Roshi tot haar overlijden en daarna ging ze verder met haar opvolger Jiun Hogen Roshi in de Noorder Poort. Tijdens een Zenretraite in 1998 maakte Dōshin kennis met Ruth Denison, een pionier Vipassana-leraar die in de VS woont. De manier waarop Ruth de Dharma onderwees sprak Dōshin zo aan dat ze besloot ook verder met haar te trainen. Sinds 2004 woont Dōshin in Tilburg. Ze begeleidt groepen en individuele personen. Belichaamde aandacht is daarbij het trefwoord. Dōshin is moeder van twee volwassen zonen en grootmoeder. 

Praktische informatie

Tijd: zondag 5 mei 9.30 – +/- 16.30 (inloop vanaf 9.00 uur)
Kosten: € 20 t.b.v. de zaalhuur, incl. thee en koffie. Exclusief: lunch en een gift als dank voor de begeleiding (dana).
Locatie: Zen-centrum, Noordsingel 168, Rotterdam

De inschrijving is definitief na aanmelding en betaling. Deelnamekosten worden niet terugbetaald bij annulering. Hebben wij de betaling niet uiterlijk 5 dagen voor de activiteit ontvangen, dan behouden we ons het recht voor jouw plaats te geven aan iemand op de reservelijst. 


Aanmelden

Na het indienen van dit formulier is je reservering in behandeling. Maak de deelnamekosten over naar bankrekening NL25 INGB 0001700756 van Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam. Jouw aanmelding is pas definitief nadat de betaling door ons is ontvangen. Vermeld bij de betaling je naam, de retraite waar het om gaat en de data of dagdelen waarop je deelneemt.
Lees hoe wij met jouw persoonsgegevens om gaan in onze privacyverklaring.

Er kan niet meer gereserveerd worden voor dit evenement