zondag 5 juli

Informatie over het thema volgt. 

Riët begeleidt meditaties (vipassana en metta), korte retraites en cursussen sinds 2012. In 2012 kwam ze in contact met Insight Dialogue (ID) en ontdekte de kracht van het mediteren terwijl je in interactie bent.

Het Oosten en het Westen samenbrengen is een thema in haar leven en ze voelt zich diep verbonden met de beweging in het westen die inzichten uit de boeddhistische psychologie en de vroeg boeddhistische teksten begrijpelijk en ondersteunend maakt voor ons allemaal. Ze is buitengewoon dankbaar dat ze heeft kunnen mediteren bij zowel leraren uit Azië (o.a. Sayadaw U Vivekananda, Sayadaw U Jatila, Bhante Sujiva ea) als uit het westen (o.a Ayya Viranani, Carol Wilson, Gregory Kramer,  Phyllis Hicks, Bart van Melik, Shaila Catherine, Frits Koster, Joost van den Heuvel Rijnders). Haar studie en werk bij Sayadaw U Nandamala heeft een basis gelegd voor het leren doorgronden van de boeddhistische psychologie en de suttas.

Wat de studie en oefening voor ons leven kan betekenen en hoe het kan helpen om op een wijze manier met onszelf, anderen en de wereld om te gaan is een voortdurende ontdekkingsreis. Ze is dankbaar voor de velen die haar inspireren en ondersteunen op het pad.  De positieve veranderingen die meditatie en verdieping teweeg kan brengen in en tussen mensen zijn een bron van inspiratie. Ze heeft ervaren dat harmonie, verbondenheid en zorgzaamheid voor jezelf, anderen, dieren, de omgeving en de planeet zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Daar hoef je geen boeddhist voor te zijn. 

Riët werkte als onderzoekspsycholoog (Phd) en kwaliteitsmanager in de jeugdzorg, GGZ en verslavingszorg. Haar leven draait momenteel om studie, oefening en delen van dhamma-inzichten. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie.

Praktische informatie

Tijd: zondag 9.30 – +/- 16.30 (inloop vanaf 9.00 uur)
Kosten: € 20 t.b.v. de zaalhuur, incl. thee en koffie. Exclusief: lunch en een gift als dank voor de begeleiding (dana).
Locatie: Zen-centrum, Noordsingel 168, Rotterdam

De inschrijving is definitief na aanmelding en betaling. Deelnamekosten worden niet terugbetaald bij annulering. Hebben wij de betaling niet uiterlijk 5 dagen voor de activiteit ontvangen, dan behouden we ons het recht voor jouw plaats te geven aan iemand op de reservelijst. Aanmelden kan tot één week voorafgaand aan de activiteit.


Aanmelden

Na het indienen van dit formulier is je reservering in behandeling. Maak de deelnamekosten over naar bankrekening NL25 INGB 0001700756 van Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam. Jouw aanmelding is pas definitief nadat de betaling door ons is ontvangen. Vermeld bij de betaling je naam, de retraite waar het om gaat en de data of dagdelen waarop je deelneemt.
Lees hoe wij met jouw persoonsgegevens om gaan in onze privacyverklaring.

€20,00