zondag 7 juni

Praktische informatie

Tijd: zondag 9.30 – +/- 12.00 (vanaf 9.15 uur kun je inloggen).
Kosten: Gratis. Een gift aan de stichting als dank voor de begeleiding is welkom (dana).
Locatie: online via Zoom. ‘s Ochtends vind je op de homepage van de website een link om in te loggen en een wachtwoord. Aanmelden is niet nodig. 

Insight Dialogue is een meditatievorm die is ontwikkeld door Gregory Kramer. We mediteren in twee- of drietallen en benoemen onze ervaringen in contact met de anderen. Insight Dialogue onthult het lijden dat verbonden is met onze relaties en legt de verborgen processen bloot waarmee we een zelfbeeld construeren.

 

Simin Abravesh beoefent sinds 2004 Vipassana en Metta meditatie onder begeleiding van Jotika Hermsen. Door haar en Henk van Voorst is ze in 2016 benoemd tot leraar. Simin heeft veel korte en lange retraites gevolgd bij verschillende leraren. Sinds 2012 volgt ze ook de Insight Dialogue retraites van ‘Metta Programs’. Ze ervaart die als een waardevolle aanvulling voor (individuele) vipassana meditatie. Voor Simin is de dhamma haar bron voor inzicht, vooral de lering van het afhankelijk ontstaan (paṭiccasamuppāda). Daarnaast vindt ze veel inspiratie in de Perzische wijsheid. In 2018 begon ze binnen Sangha Metta met het begeleiden van thema-retraites over dhamma en diversiteit.

Simin studeerde Bouwkunde in Iran toen ze in 1983 vanwege haar politieke activiteiten besloot te vluchten. Ze volgde in Nederland een opleiding Maatschappelijk Werk. Inmiddels werkt ze ruim 25 jaar in een opvanghuis voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Simin is thuis in de klassieke boeddhistische psychologie. (Abhidhamma) Ze is praktisch, uitnodigend en flexibel. Deelnemers aan retraites ervaren haar als bescheiden, helder en betrokken. Simin brengt vanuit haar multi-culturele achtergrond een eigen stem, oprecht en authentiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aanmelden

Na het indienen van dit formulier is je reservering in behandeling. Maak de deelnamekosten over naar bankrekening NL25 INGB 0001700756 van Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam. Jouw aanmelding is pas definitief nadat de betaling door ons is ontvangen. Vermeld bij de betaling je naam, de retraite waar het om gaat en de data of dagdelen waarop je deelneemt.
Lees hoe wij met jouw persoonsgegevens om gaan in onze privacyverklaring.